Blog

3 tips over hoe je jouw stenen langer in leven houdt

stenen langer in leven houden
Edelstenen en Mineralen

3 tips over hoe je jouw stenen langer in leven houdt

Iedereen die al even met stenen bezig is zal het wel herkennen. Die ene speciale steen waar je zo verliefd op was wordt plotseling dof, barst of valt simpelweg uit elkaar. Maar hoe hou je jouw stenen langer in leven?

Wat is er nu juist aan de hand? Heb je iets mis gedaan? De vragen stapelen zich op en de antwoorden zijn veel te uiteenlopend.

Daarom wil ik jou helpen. Ik wil je laten weten hoe je deze problemen het beste kunt voorkomen en waar je juist op moet letten bij het zuiveren van jouw stenen. Dit alles gaat ervoor zorgen dat jouw stenen langer in leven blijven.

Tip 1: Wat te doen met zonlicht?

Ondanks dat sommige stenen energie opdoen in de zon. Raad ik dit advies toch af. Sommige stenen, zoals amethist, kunnen hier namelijk helemaal niet tegen en gaan hierdoor hun kleur verliezen. Het is zelfs zo dat op extreem warme dagen sommige stenen kunnen gaan barsten. Daarom kan je jouw stenen best gewoon binnen of in de schaduw leggen.

Tip 2: Wassen of toch maar niet?

Je zal vast al wel gehoord hebben dat je jouw stenen moet spoelen met water om ze te zuiveren van andere energieën. Natuurlijk is het belangrijk dat als je een nieuwe steen hebt om de energieën van andere mensen even weg te nemen. 

Maar wassen is niet altijd de beste optie. Het doet wat het zou moeten maar voor sommige stenen is water uit den boze. Denk maar aan gips-soorten zoals seleniet. Stop je deze in water dan verliest de steen eerst zijn glans, waarna hij stilletjes aan verdwijnt. Ook ijzerhoudende en poreuze stenen kunnen op lange termijn afzien en beschadigen door deze spoel techniek. 

Daarom raad ik aan om hematiet te gebruiken. Hematiet helpt jouw stenen te zuiveren. Logisch niet? Je zuivert jouw stenen best met de energie van… Een andere steen.

Tip 3: Opladen met maanlicht..?

De volgende zin zal je waarschijnlijk wel bekend voorkomen: “Je moet jouw stenen opladen bij volle maan.” Of dit nu echt moet of niet leg ik je meteen uit maar eerst wil ik je graag wat context meegeven.

Waar komt dit idee namelijk vandaan? In eerste instantie is het een tijdsbepaling. Volle maan is namelijk +- 1 keer per maand. We kunnen dus al met zekerheid zeggen dat we onze stenen minimaal 1 keer per maand dienen op te laden om ze een lang leven te geven. De vraag is nu in hoeverre is het nodig om ze echt in het maanlicht te leggen en laden onze stenen wel (genoeg) op?

First things first, de maan (en dus ook maanlicht) heeft zeker zijn invloed op stenen net zoals op mensen, dieren, planten… Vooral het feit dat de maan op mensen zijn effect heeft kan ik met zekerheid beamen. Ik weet namelijk wanneer het volle maan is zonder dit op te zoeken in een kalender. Jij ook? Ik slaap bijvoorbeeld enorm slecht tijdens de volle maan omdat de energie zo intens aanwezig is. Nochtans slaap ik niet buiten, noch op de vensterbank. Ik slaap zelfs in een kamer waar geen ramen aanwezig zijn en toch voel ik de volle maan. Dit zegt me dat het zo ook voor stenen werkt. 

Je hoeft dus jouw stenen niet op een speciale plaats te leggen om ze te laten genieten van de energie van de volle maan. Toch merk ik vaak dat de stenen hier niet genoeg aan hebben. Zo merk je bij stenen die enkel met maanlicht geladen worden dat ze veel sneller dof worden en vaak ook hun werk minder krachtig doen na een paar maanden.

Hoe laad je jouw stenen dan  het beste op? Om jouw stenen een extra boost te geven kan je ze best bij bergkristal leggen. Net zoals bij de hematiet gebruiken we dezelfde basis. Je laadt jouw stenen best op met… Een andere steen.

Tot slot

We onthouden dus dat we niet zo heel veel moeite moeten doen om onze stenen langer te laten leven

  • Hou jouw stenen uit het zonlicht
  • Water kan maar let op bij sommige steensoorten
  • De maan doet zijn werk ook al ligt jouw steentje niet buiten of op de vensterbank.
  • Leg jouw stenen maandelijks tussen de hematiet en bergkristal (split)steentjes om ze helemaal gezuiverd en op en top opgeladen te houden.
Jens Didden

Jens Didden

Docent Kristaltherapie

Laat je gedachte hier achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping