Blog

Maandhoroscoop juli 2021

juli 2021
Astrologie

Maandhoroscoop juli 2021

 

OPLADEN IN DE KALMTE

In de natuurlijke cadans van zijn eigen tempo, werkt de Zon samen met de gevoelige, emotionele en zachte Kreeft. Hiermee ben je aangekomen bij het vierde kosmische principe en de hekkensluiter van de eerste vier pioniers van de dierenriem.

Door deze Zonnestand ben je gericht op sferen en gevoelens. Deze universele krachten bieden je sturing om je te helpen bij je spirituele groei. Wisselende stemmingen en je kwetsbaar voelen kunnen echter vervelende tegenhangers zijn, zeker als je momenteel niet lekker in je vel zit. De Maan hoort bij Kreeft en zoals de vele gezichten van de Maan je emoties beïnvloeden, werkt het sterrenbeeld Kreeft hier momenteel ook gretig aan mee.


Hoe ga je om met je emoties?

Echter, zoals altijd weer blijkt, wordt er goed voor je gezorgd door de onophoudelijke resonantie van de sterrenhemel. Het is namelijk de communicatieve planeet Mercurius, door zijn eigen Tweelingen, die je tot 12 juli geamuseerd blijft wijzen op logica en de juiste, relativerende informatie. Daarna kiest Mercurius via Kreeft ervoor om, via de vibrerende krachten, je denken op gevoelsmatige wijze te beïnvloeden. Deze reis is echter van korte duur en zal op 29 juli worden overgenomen door de krachtige, onafhankelijke en temperamentvolle Leeuw. Tegen die tijd zijn de waterlanders veranderd in kleine, vuurspugende bewegingen.

Alles staat momenteel in het teken van opladen in de kalmte en je werkzaamheden afronden, zodat de vakantieperiode van start kan gaan. Het is de huiselijkheid, het verlangen naar terugtrekken van Kreeft, dat je zal aanmoedigen om te cocoonen. Verloren tijd inhalen met gezins- en familieleden, genietend in de buitenlucht, is een must. Herinneringen ophalen bij het kampvuur, de boel de boel laten en kneuterige gezelligheid doen gevoelens weer stromen.


Neem leiding over je eigen leven!

Maak hier gul gebruik van! De zomer gaat snel en voor je het weet herinneren de kleine Aphrodite Venus en de rode strijder Mars je er alweer aan om met de voorbereidingen voor je werkzame leven te starten.
Nu beweegt dit koppel door de speelse en onafhankelijke Leeuw. Gebruik je actie daarom ook in dát wat je wil bereiken en waar eventuele keuzestress je onaangenaam bezighoudt. De leiding en het initiatief nemen werken prima samen, áls je jezelf maar als middelpunt van jouw leven blijft zien.

Je mag even die uitstap maken, weg van al wat moet. De aangename luwte waarin je bent beland belooft je een aangenaam verpozen.


Oude herinneringen bieden je een wake-upcall.

In deze rust liggen er echter ook herinneringen te wachten. Er zijn maar liefst 4 planeten die momenteel in de zogenaamde ‘retrogradestand’ bewegen – naar binnen gekeerd.

De atoomkracht van de planeet Pluto biedt alles binnen handbereik om je diepe onderbewuste tot 7 oktober 2021 onder de loep te nemen. Wat ligt daar te wachten om tot definitieve ommekeer te kunnen komen? De planeet Saturnus herinnert je om volwassenheid te tonen en je ruggengraat te rechten voor dat- of diegene waaraan je op vriendelijke, doch stellige wijze je grens mag aangeven.


Jouw voortgang naar de Gouden Eeuw!

De grote weldoener Jupiter keert deze maand terug in het gesternte Waterman om zijn vergrootglas te houden boven het belang van gelijkwaardigheid, respect, fairtrade en democratie. De tocht om dit Aquariustijdperk en samenwerken op eerlijke wijze te vervolgen gaat door. Dat wat niet klopt en wat is ontstaan vanuit hebzucht en macht, werkt niet meer. Wakker worden in deze slapende wereld dus!

Tenslotte is het de retrogradestand van de fluweelzachte Neptunus in haar eigen Vissen, die je tot 2 december meeneemt naar dromenland en je tevens laat reizen door de sluiers heen. Wake-up en stem je opnieuw af op die tweede natuur in jou!

Heb een heerlijke julimaand.

Sandra Jansen van Galen

Sandra Jansen van Galen

Docent Astrologie

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping