Blog

Mediumschap trainen in ons dagdagelijks leven – praktische tips

mediumschap trainen dagdagelijks leven
Mediumschap

Mediumschap trainen in ons dagdagelijks leven – praktische tips

In de lessen mediumschap hoor ik studenten wel eens zeggen: “Ik heb geen tijd gehad om te oefenen.” of “Ik had niemand om op te trainen.”. Herkenbaar in drukke tijden… Of toch niet? Om jouw verder op weg te helpen, wil je laten kennis maken met het trainen van mediumschap in ons dagdagelijks leven.

Voor we ons verdiepen in hoe we ons mediumschap kunnen trainen in ons dagdagelijks leven, wil ik het eerst even hebben over een belangrijk werkinstrument binnen je mediumschap, namelijk jijzelf, of beter gezegd, jouw referentiekader.

Vergelijk jouw referentiekader even met een gigantische bibliotheek, waarin al je herinneringen, waarden, normen, gevoelens, ervaringen en zelfs gesprekken met anderen liggen opgeslagen. In je mediumschap is deze bibliotheek van onschatbare waarde om informatie te leren begrijpen en op een goede manier te kunnen overbrengen.

Een referentiekader is iets wat we steeds bij ons dragen en op elk moment van de dag kunnen verbreden door onder andere volgende tips:

Tip 1: Word je bewuster…

Ga mensen rondom jou observeren, zowel voorbijgangers op straat als mensen in je dichte omgeving.

Tip 2:  Zoek en vergelijk…

Denk er eens over na wat mensen in jouw familie of binnen jouw vriendenkring van elkaar onderscheid. Bijvoorbeeld: wat maakt je ene oma anders dan de andere?

Tip 3: Zet om in de praktijk!

Vraag toestemming (zeer belangrijk!) aan mensen rondom jou of je mag invoelen bij hen. Focus je hierbij op hun dag, ga kijken naar wat ze praktisch gedaan hebben maar durf ook gaan voelen wat hen bezig hield. Vraag nadien om gerichte feedback.

Hopelijk zijn deze tips de start van een prachtig avontuur en helpen ze je al aardig op weg. Het mediumschap is een prachtig vak waarin we op elk moment van de dag iets kunnen bijleren.

Wil jij een stapje verder en je mediumschap onder professionele begeleiding ontdekken of naar een hoger niveau tillen? Bekijk dan zeker onze opleidingen!

Genoten van deze blog? Stay tuned en ontdek meer waardevolle topics in ons aanbod  😉

Jasmien Gerits

Jasmien Gerits

Docent Mediumschap

Laat je gedachte hier achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping